• Gratis verzending vanaf € 70,-
  • Echte winkel in Zoetermeer
  • Alles op maat leverbaar
  • Ruim 10 jaar beveiligingsspecialist
Filters

IP camera

IP camera’s maken gebruik van het internet. De afkorting IP staat voor Internet Protocol. Hierdoor kan de camera eenvoudig verbinding maken met het Internet om videobeeld en geluid live te streamen naar een app, NVR en/of een pc. Een voordeel is dat de beelden volledig digitaal zijn en dus veel beter van kwaliteit zijn dan verouderde camerasystemen. Zo kan een IP camera hele hoge resoluties behalen waardoor de beelden superscherp zijn. Hoe hoger de resolutie die verzonden wordt hoe scherper de beelden. Er zijn twee soorten IP camerasystemen: Wifi en PoE. Wifi camera's maken gebruik van de router, PoE camera's, oftewel Power over Ethernet, maken gebruik van UTP kabels. Opslag van beelden gebeurt op een Network Video Recorder, afgekort tot NVR. Een basispakket kan worden uitgebreid met extra camera’s of juist met minder camera’s.
Bezig met laden...
-35%
-36%
-36%
-31%
-33%
-17%
-35%
-19%
-28%
-33%
-33%
   1  2 3 4 5  

IP camerasystemen
De camera's met Wifi van Avicam hebben geen extra bekabeling nodig. Wel moet er een stopcontact in de buurt zijn. Bij deze camera's is een groot bereik mogelijk want voor de plaatsing ben je niet gebonden aan de lengte van kabels. De meeste aangeboden IP Wifi camera's worden geleverd met een NVR voorzien van een ingebouwde router, een alles-in-een pakket. De IP Camera's van Avicam zijn stand-alone camera’s en hebben verbinding via de router waarna de beelden opgeslagen worden op een SD-kaart. Voor installatie download je de app waarna je de QR code van de camera scant om verbinding tot stand te brengen. De beelden bekijk je op de smartphone of Ipad. De oudste opnames worden overschreven wanneer de SD kaart vol is. IP camera's PoE van Avicam zijn verbonden met de NVR via ethernetkabels. Qua kabellengte is veel mogelijk waardoor je niet gebonden bent aan een bepaalde plaatsingsplek van de camera. Meestal heb je geen extra stroomkabel nodig. Alles loopt via de UTP kabel.

Beeldkwaliteit van IP camera's
Globaal kun je zeggen dat alle camera's van Avicam voorzien zijn van sterk Infrarood waardoor in het donker nog goede beelden gemaakt kunnen worden tot op zeker dertig meter. Sommige hebben de starlight technologie waarbij kleur onderscheiden kan worden met een minimum aan licht. De lenzen zijn 2.8 waarmee elke spoortje licht dat beschikbaar is, gebruikt wordt. De geleverde beeldkwaliteit loopt van twee MP oplopend tot acht MP.

Toepassingen
Het aanbod IP camerasystemen van Avicam varieert van onder andere bestuurbare PTZ-, vandaalbestendige- en bullet camera's, fisheye lens camera's of smart home systemen al dan niet gemotoriseerd. Er zijn camera's met extra's als ingebouwde speakers, een microfoon en tweerichting audio zijn mogelijk. Vandaalbestendige buitencamera's kunnen ook op binnen locaties gebruikt worden en ze hoeven zeker niet alleen ingezet te worden om het huis of bedrijf te beveiligen. Functies als babyfoon en deurbel zijn zeker geen uitzonderingen.

Het stappenplan van Avicam
Welk camerasysteem voor jou geschikt is kun je ontdekken met het stappenplan van Avicam. Door vragen te beantwoorden ontstaat er een persoonlijke selectie. Toch nog vragen, laat je dan adviseren door de experts voor de beste keus.