• Gratis verzending vanaf ÔéČ 70,-
  • Echte winkel in Zoetermeer
  • Alles op maat leverbaar
  • Ruim 10 jaar beveiligingsspecialist

Wat is een IP camera?

Wat is een IP camera?

Een IP camera is een netwerkcamera die gebruik maakt van het Internet-Protocol (IP). Hierdoor kan de camera eenvoudig verbinding maken met het Internet om de videobeelden en geluiden live te streamen naar een NVR of een pc. Een Network Video Recorder (NVR) is zeer geschikt voor het opslaan van de beelden. Een voordeel is dat de beelden volledig digitaal zijn en dus veel beter van kwaliteit zijn dan de verouderde camerasystemen. Zo kan een IP camera hele hoge resoluties behalen waardoor de beelden superscherp zijn. Naast de bekabelde variant kan je ook kiezen voor een draadloze variant. Er zijn verschillende toepassingen waarvoor een IP camera gebruikt kan worden:
 
Een oogje houden op de kinderen
Dit soort camera's zijn geweldig om je kinderen in de gaten te houden. Vooral wanneer je bijvoorbeeld nog op werk bent en je kinderen thuis komen van school. Via een IP camera kan je op je smartphone of  tablet kijken of jouw kinderen al veilig thuis zijn aangekomen.
 
Babyfoon met HD beeld en geluid (audio)

Baby-monitoren zijn goed als je de baby wilt horen. Maar wat als jouw baby geen geluid maakt? Een IP camera geeft je de mogelijkheid om de baby ook te zien. Sommige IP camera’s kunnen zelfs draaien en kantelen. Zo kunt u via de app de IP camera bedienen en de kamer indien gewenst “scannen.”
 
Cameratoezicht tijdens huisverbouwing
Wanneer je aan het verbouwen bent kan je niet de hele tijd op locatie aanwezig zijn om de voortgang van de verbouwing in de gaten te houden. Een IP camera installeren geeft je de mogelijkheid om continue een oogje in het zeil te houden. Zo kan je op je smartphone bekijken of de renovatie correct en op tijd uitgevoerd wordt.
 
Zwembad cameratoezicht
Het hebben van een privé zwembad is prachtig maar het kan ook een groot gevaar zijn met jonge kinderen. De IP camera heeft hiervoor een handig functie, namelijk motie detectie.  Hiermee kan je bepaalde zones aangeven die de IP camera goed in de gaten kan houden. Vindt er beweging plaats in de vooraf bepaalde zones? Dan krijgt u een notificatie via de app.
 
Zakelijke zekerheid
Een bedrijf hebben is een grote investering en daarom wil je als eigenaar je medewerkers en producten goed in de gaten houden. Een IP camera komt hier goed van pas! Makkelijk zelf te installeren, goedkoop en de beelden zijn haarscherp.
 
Losse IP camera's maar ook complete camerasets
IP camera’s  kunnen ook bestaan uit een compleet cameraset met een recorder (NVR). Op zoek naar een IP camera? Kijk snel naar onze actuele aanbod van IP camera’s en sets.

  Avicam     01-02-2023 14:16     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.